
pepun aku nie xreti sangat nak masak2 spesel nie..lagipon aku balik lewat so aku masak yg simple2 je..aku goreng sket dan yang kecik2 tu aku buat gulai masam ( nie family aku panggil lah..) alaa gulai nie ala-ala singgang kuning..kalau org negori panggil masak pindang..bahan-bahan dia juz hiris2 jek...pas tu ade la member sekolah aku dia bagi satu sambal yg dia pangil sambal bunga kantan..emhh sedapp tp lupe la nak tangkap gambo..dalam sambal tu ade bunga kantan di hiris, bawang, cili padi, ade kulat sisir, ade ikan bilis, ade kentang racik halus..ermm apa lagi ekk xpasti la..xper xper t aku try mintak resepi boleh la share kt sini nanti..xpon jom kita belek kat album KR ker atau memana blog, mesti ada yang tahu tentang sambal tu kan..
kalo kat KL ni, ikan tengas ni dijadikan ikan perhiasan dalam akuarium jer..sayang nk makan sebab harganya mahal...
ReplyDeleteye ker..ari tu somi dapat banyak..besor2 jek ikannyer..xreti nak masak pe selain goreng..tulang byk..tp sedap..
ReplyDelete